Sase persoane au fost ranite usor miercuri seara, in localitatea valceana Caineni, dupa ce un autotren incarcat cu grau a intrat pe calea ferata si a fost lovit de un tren de pasageri al carui vagon s-a rasturnat, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea, Octavian Fulger, potrivit Agerpres.

El a spus ca in urma coliziunii dintre tirul incarcat cu grau si trenul de calatori au fost ranite usor sase persoane.

UPDATE CFR Calatori: Trenul Regio 2464 a deraiat dupa statia Caineni, in urma coliziunii cu un tir; pasagerii, preluati cu mijloace auto

"La fata locului s-au deplasat trei autospeciale SMURD, doua ambulante de la Serviciul Judetean de Ambulanta Valcea si o autospeciala pentru descarcerare. Sase persoane au fost ranite usor ￯ soferul tirului si cinci pasageri din tren", a precizat Octavian Fulger.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean de Politie (IPJ) Valcea, soferul tirului ar fi adormit la volan.

Accidentul a avut loc in satul Robesti, din localitatea valceana Caineni.

"Dupa primele cercetari, se pare ca soferul unui tir a adormit la volan si a intrat pe contrasens, apoi a rulat pe o pasune, oprindu-se pe calea ferata, moment in care a fost lovit de un tren regio (vagon autopropulsat). Vagonul, in care se aflau 7-8 persoane, s-a rasturnat. Toate persoanele au fost scoase din vagon. Unul dintre pasagerii din tren este posibil sa fie ranit mai grav", au anuntat reprezentantii IPJ Valcea.