Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa ca parintii sa nu isi trimita copiii la scoala daca cladirile se darama pe ei, in contextul in care scoala 141, care a functionat pana cand s-a prabusit tavanul, va fi demolata, iar alte scoli stau sa se darame pe copii. Totodata, acesta a anuntat, ca, la inceputul vacantei, din 31.297 de cladiri ale unitatilor de invatamant din tara, doar 452 au avize de mediu, 2.261 autorizatie de securitate la incendiu si 4.200 avize de securitate la incendiu.

Liviu PopFoto: Agerpres

"In momentul in care am intrat in vacanta de vara, din cele 31.297 (de cladiri) pe care le are in coordonare Ministerul Educatiei, numarul avizelor sanitare a fost dat pentru a fost pentru 19.566, numarul avize mediu este de 452, autorizatie PSI pentru 2.261 si avize PSI pentru 4.200 de cladiri", a declarat Liviu Pop, care a subliniat ca pe 11 septembrie va avea o situatie clara a tututor unitatilor invatamant din punct de vedere a autorizatiilor de functionare.

Totodata, ministrul Liviu Pop a spus ca in "doi ani de zile va trebui sa avem avizate toate unitatile de invatamant preuniversitar" si ca in doi ani trebuie sa rezolvam problema cladirilor care se darama pe copiii.

Intre timp, intrebat de jurnalisti ce le spune parintilor care trebuie sa isi trimita copiii in corpuri de scoala care se darama pe ei, ministrul Pop a spus: "sa nu isi duca copiii in scolile respective", in schimb nu a mai raspuns si la intrebarea "dar unde sa ii duca".

Acesta a mai spus ca stia ca va fi demolata scoala 141 din Bucuresti, unde acum cateva luni tavanul cladirii s-a prabusit pur si simplu, iar copiii mergeau inca la cursuri acolo, dar ca nu stie unde vor merge de-acum inainte elevii.

Cert este ca "in nicio scoala neautorizata nu ar trebui sa lasam copiii astazi", a afirmat el.

De asmenea, acesta a spus ca Ministerul Educatiei nu este vinovat daca se darama o cladire si ca este o problema cu primarul care candva a aprobat ca in aceasta cladire sa se invete.