Fostul lider al USR Nicusor Dan a dat o declaratie, marti, la DNA, in legatura cu plangerea penala depusa de USR la inceputul lunii, in care o acuza pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, de abuz in serviciu, informeaza News.ro.

"Am dat o declaratie prin care am confirmat cele spuse in plangerea penala pe care am depus-o, adica faptul ca proiecte pe care consilierii USR le-au depus inca din toamna lui 2016 nu fusesera depuse pe ordinea de zi de catre primarul Firea, desi era atributia sa legala, termenul legal fiind de 30 de zile", a declarat Nicusor Dan, la iesirea de la DNA.

El a precizat ca, in urma depunerii acestei plangeri de catre USR, o parte dintre aceste proiecte au fost puse pe agenda Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

"Erau proiecte care priveau modificarea contractelor de salubritate in legatura cu deszapezirea, erau doua proiecte legate de spitalele din Bucuresti, mai era o chestiune legata de cainii cu stapan din Bucuresti care sa fie sterilizati gratuit. Discursul doamnei primar era ca reprezentantii USR nu fac nimic, vin numai sa o critice", a mai spus Nicusor Dan.

La inceputul lunii august, Romania Curata a relatat ca Roxana Wring si Ana Maria Ciceala, consilieri generali din partea USR, au formulat o plangere penala impotriva Gabrielei Firea, pe care au depus-o la DNA.

USR o acuza pe Firea de abuz in serviciu intrucat a refuzat sistematic sa puna proiectele Uniunii pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Primarul general are printre atributii si intocmirea ordinii de zi a sedintelor CGMB.