Cateva sute de persoane cu dizabilitati, dar si reprezentanti si sustinatori ai acestora, participa, marti, la un protest in fata Ministerului Muncii, reclamand ca, de la 1 septembrie, 2.000 de persoane cu dizabilitati din Unitati Protejate Autorizate vor fi trimise in somaj, ca urmare a adoptarii OUG 60, informeaza News.ro.

Oamenii au foi sau bannere cu mesaje precum: "Romania trezeste-te!" sau "Vrem sa muncim, nu sa cersim".

Actiunea a inceput in jurul orei 12.00 si este organizata de FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale.

FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale arata, intr-un comunicat de presa, ca 2.000 de persoane cu dizabilitati din Unitati Protejate Autorizate "se vad in situatia de somaj de la 1 septembrie, ca urmare a adoptarii OUG 60/2017, fara dialog, fara masuri tranzitorii sau compensatorii".

"Guvernul a decis! Vrea taxa dubla de la angajatori si 2.000 de persoane cu dizabilitati reprezinta un procent prea mic pentru a le sta in cale. Avem peste o luna de cand incercam dialogul cu autoritatile si acestea nici macar nu se obosesc sa ne raspunda. Refuzam sa fim considerati invizibili si neimportanti si sa ne supunem ascultatori tuturor ordonantelor care ne pot schimba viata dintr-o semnatura, asa cum e aceasta OUG 60/2017, care pune cruce efortului de ani de zile in incluziunea persoanelor cu dizabilitati", se preciza in comunicatul citat.