Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac au depistat, in urma unei actiuni pentru combaterea migratiei ilegale, 25 cetateni din Irak, care au incercat sa iasa ilegal din tara, cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.

Irakieni prinsi de Politia de Frontiera la NadlacFoto: Politia de Frontiera

Marti, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Nadlac, judetul Arad, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Arad, au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 01.30, acestia au observat pe directia localitatii de frontiera Nadlac mai multe persoane care se indreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Politistii au intervenit, iar grupul, format din 25 de persoane, 6 barbati, 3 femei si 16 minori, a fost oprit in apropierea granitei si dus la sediul sectorului pentru cercetari.

Din primele verificari efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni irakieni, 9 adulti, cu varste cuprinse intre 19 si 45 de ani si saisprezece minori, cu varste intre 1 an si 16 ani, toti solicitanti de azil in tara noastra.

Cetatenii irakieni au declarat ca intentionau sa treaca fraudulos frontiera din Romania in Ungaria, pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.