Directorul societatii Tel Drum, Petre Pitis, a declarat marti la sediul DNA ca el detine pachetul majoritar de actiuni al firmei, peste 50%, iar Liviu Dragnea nu e actionar, potrivit Agerpres. E vorba despre celebrele actiuni la purtator ale companiei Tel Drum, detinuta in trecut de Consiliul Judetean Teleorman si privatizata ulterior, despre care a existat in permanenta suspiciunea ca e controlata de Dragnea.

Petre Pitis (foto arhiva)Foto: captura foto

Petre Pitis a fost marti la sediul DNA pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate in urma perchezitiilor efectuate de anchetatori.

"Despre dosar nu pot sa va spun nimic, daca vreti va spun despre firma. Imi apartine mie. La perchezitie s-au gasit documentele cu care eu am cumparat actiunile, pachetul majoritar al actiuni. (...) Pachetul majoritar al actiunilor este al meu", a declarat Pitis.

El a adaugat ca detine peste 50% din actiuni la societatea Tel Drum, diferenta fiind detinuta de alte cinci persoane, precizand ca Liviu Dragnea nu se numara printre acestia si nici nu a fost de cand se afla la conducerea firmei.

Petre Pitis a mai declarat ca nu exista o relatie personala intre el si Liviu Dragnea si nici nu l-a intalnit: "Nici o relatie personala, nu l-am intalnit nici cand era presedinte la Consiliul judetean, nu a semnat dumnealui contractele, m-am uitat pe ele, din partea Consiliului judetean (...) licitatiile erau semnate de un vicepresedinte al Consiliului judetean", a spus Pitis, potrivit Agerpres.

Reamintim ca Tel Drum SA si reprezentantii acesteia - Petre Pitis si Mircea Visan - au fost pusi sub urmarire penala de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credinta, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Dosarul vizeaza cumpararea unor utilaje agricole de catre Tel Drum.