Compania care administreaza cele doua aeroporturi de langa Bucuresti, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), a anuntat marti ca extinde cu patru numarul posturilor de control al documentelor pe aeroportul Henri Coanda, in conditiile aglomerarii punctului de trecere a frontierei, informeaza News.ro.

In luna iunie, din cauza aglomeratiei tot mai mari, aeroportul le-a cerut pasagerilor sa vina cu trei ore inainte de decolare.

CNAB a anuntat marti ca va deschide inca doua ghisee cu patru posturi de control.

"Incepand cu aceasta saptamana, capacitatea de procesare a pasagerilor la intrarea in tara a fost extinsa cu inca 2 ghisee, respectiv 4 posturi de control al documentelor, pe fluxul de sosiri. Aceste posturi suplimentare, dedicate curselor charter, simplifica procesul de control, ceea ce diminueaza timpul de asteptare al pasagerilor la controlul documentelor", a declarat directorul general al CNAB, Bogdan Mindrescu.

In prezent, pe fluxul de sosiri, pasagerii au la dispozitie 12 ghisee ale Politiei de Frontiera, cu 24 de posturi de control. Masura a fost luata dupa ce, in iulie, compania a finalizat un proiect de optimizare a controlului de securitate al pasagerilor si bagajelor de mana, pe fluxul de plecari, a precizat Mindrescu.

In cadrul acelui proiect, pentru optimizarea controlului de securitate al pasagerilor si bagajelor de mana, au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate pe fluxul de plecari, potrivit companiei.

"De asemenea, au fost instalate sisteme de recuperare a tavilor folosite pentru controlul bagajelor de mana, dar si statii de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje, al caror rol este de a permite controlul separat al bagajelor suspecte, evitand blocarea liniei de control pana la verificarea acestora", se arata in comunicat.

Aeroportul Henri Coanda din Otopeni a inregistrat in prima jumatate a acestui an 5,91 milioane de pasageri, in crestere cu circa 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, existand premisele depasirii pragului de 12 milioane de pasageri in intreg anul 2017.