Regele Mihai isi mentine deciziile de a-i retrage lui Nicolae titlul de principe al Romaniei si de a-l elimina din Linia de Succesiune la tron, chiar daca acesta a anuntat astazi ca se va casatori cu Alina-Maria Binder, potrivit unui comunicat al Casei Regale. De altfel, Nicolae, pana in urma cu doi ani favoritul Regelui pentru a-i prelua succesiunea, e amintit in comunicat fara titlul de "Principe", el fiind numit "fiul Principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills".

Regele Mihai si principele NicolaeFoto: Facebook - Principele Nicolae al Romaniei

Regele Mihai i-a urat lui Nicolae "fericire și pace sufletească, precum și puterea de a lua decizii corecte".

Nu e clar in ce masura Regele Mihai, aflat intr-o stare extrem de dificila de sanatate in urma aparitiei unui cancer, este autorul real al reactiei oficiale de astazi.

Reamintim ca Regele Mihai a semnat la 1 august 2015 un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Gestul radical al Regelui Mihai din 2015 nu a fost explicat oficial nici pana acum. Au existat zvonuri despre o posibila relatie secreta a lui Nicolae, dar tot mai multe informatii arata ca a existat o adevarata intriga la Palat prin care Principesa Margareta si Printul Radu Duda l-au indepartat pe rivalul lor la succesiune.

Nicolae a postat luni pe pagina sa de Facebookun comunicat prin care anunta ca s-a logodit in iulie cu Alina-Maria Binder, iar in vara lui 2018 urmeaza sa se casatoreasca. Alina Maria Binder a studiat Relatii internationale si integrare europeana la SNSPA si a fost, potrivit contului de Facebook, PR la Asociatia Aviatorilor.

Comunicatul integral al Casei Regale:

Majestatea Sa Regele Mihai I și Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, au luat cunoștință despre intenția fiului Principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills, de a se căsători.

Regele a răspuns nepotului său, urându-i fericire și pace sufletească, precum și puterea de a lua decizii corecte. Majestatea Sa a menționat, încă o dată, că decizia de a retrage titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală, precum și decizia de a scoate pe Nicolae din Linia de Succesiune rămân neschimbate, după căsătoria acestuia.

Custodele Coroanei a trimis, de asemenea, o scrisoare de felicitare nepotului Alteței Sale Regale.

Citeste si: