Directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, si-a dat demisia, luni, au declarat surse guvernamentale pentru Hotnews, dupa ce premierul Mihai Tudose a atras atentia asupra deficientelor din cadrul companiei. Potrivit unor surse politice, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a fost aseara intr-o vizita la presedintele PSD, Liviu Dragnea , pentru a-i cere sa il sustina pe seful Tarom in disputa cu premierul Tudose. Tudose, in schimb, a refuzat sa il mai pastreze pe seful Tarom in functie, in ciuda presiunilor, potrivit surselor citate.

Eugen DavidoiuFoto: AGERPRES

Davidoiu a motivat in demisie "motive care il impiedica sa isi exercite atributiile si motive personale".

Prezent luni dimineata la Ambasada Spaniei pentru a semna in Cartea de condoleante deschisa pentru victimele atentatelor, premierul Mihai Tudose a raspuns afirmativ unei intrebari cu privire la continuarea controlului la Tarom, in conditiile in care seful companiei a demisionat.

Premierul Mihai Tudose l-a criticat vineri, in sedinta de Guvern, pe ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, pentru pierderile Tarom si pentru prelungirea mandatului lui Davidoiu la sefia Tarom, desi acesta nu a reusit sa recupereze din pierderi.

Corpul de control al premierului a fost trimis incepand de astazi sa faca verificari la compania aeriana.

Directorul general al companiei Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat duminica, la Digi24, ca verificarea pe care o va face Corpul de Control al premierului Mihai Tudose nu va scoate in evidenta deficiente din perioada in care el a condus compania si nu considera ca trebuie sa isi dea demisia, in conditiile in care, considera el, a fost eficient si a adus doua avioane noi in cadrul flotei companiei.