BAC 2017 Sesiunea de toamna incepe astazi. Aproape 39.500 de absolventi de liceu inscrisi

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 21 august 2017, 7:00 Actualitate | Esenţial

Bacalaureat (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat - la care s-au inscris aproape 39.500 de absolventi de liceu - incepe luni, cu proba scrisa la Limba si literatura romana, anunta News.ro. Ultimele probe ale examenului vor avea loc in 30 si 31 august, iar pe 1 septembrie vor fi afisate primele rezultate.

Potrivit Ministerului Educatiei, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au inscris 39.435 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 24.690 sunt din promotia curenta, iar 14.745 din seriile anterioare. In functie de forma de invatamant absolvita, cei 39.435 de elevi inscrisi sunt distribuiti astfel: 37.138 - zi, 1.036 - seral si 1.261 - frecventa redusa.

In prima sesiune a bacalaureatului au fost declarati respinsi 34.690 de candidati.

Sesiunea de toamna a bacalaureatului incepe, pentru prima data, cu probele scrise.

Astfel, luni are loc proba scrisa la Limba si literatura romana, marti va fi proba la Limba si literatura materna, iar miercuri se va desfasura proba obligatorie a profilului. Probele scrise se incheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana incepe vineri, 25 august, si continua luni, 28 august, cand este programata si proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna. Evaluarea competentelor digitale se va derula in zilele de 29 si 30 august, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala sa se desfasoare in 30 si 31 august.

Atat subiectele pentru probele scrise, cat si subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute, potrivit Ministerului Educatiei.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Ministerul Educatiei atrage atentia ca nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Afisarea primelor rezultate si depunerea contestatiilor vor avea loc in 1 septembrie, iar afisarea rezultatelor finale este programata pentru 6 septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 72,9%.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

623 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi