Vremea va fi caniculara si duminica in Capitala si in cea mai mare parte a tarii, unde temperaturile vor urca pana la 37 de grade Celsius. In noaptea de duminica spre luni, precum si luni, in nord si in nord-vest, iar apoi si in restul tarii vor fi ploi torentiale, vijelii si grindina, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

CaniculaFoto: AGERPRES

In cea mai mare parte a zonelor de campie si de podis, in Oltenia, Muntenia si local in Moldova si Transilvania, duminica vremea va fi in continuare caniculara, cu temperaturi maxime de 35 - 36 de grade Celsius, putand atinge 37 de grade in zona de sud a tarii.

Meteorologii spun ca disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa atinga si sa depaseasca usor pragul critic de 80 de unitati, local, in special in regiunile sud-vestice si sudice.

In noaptea de duminica spre luni, in regiunile vestice si nord-vestice, precum si luni, in restul tarii, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata. Se vor inregistra ploi torentiale insotite de descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.