Un avion privat de mici dimensiuni la bordul caruia se aflau doua persoane s-a prabusit, sambata, in apropierea unei paduri din zona localitatii Tatarusi din judetul Iasi, prefectul Marin Serbescu afirmand ca cele doua persoane de le bord au fost ranite si vor fi preluate de un elicopter SMURD, transmite News.ro. Coordonatorul SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, a precizat ca pilotul este in stop cardio-respirator si se fac manevre de resuscitare.

Avion de mici dimensiuni prabusit in judetul IasiFoto: Captura YouTube

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), la bordul avionului de mici dimensiuni se aflau doua persoane. La fata locului intervin trei autospeciale de stingere incendii, un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD. De asemenea, a fost alertat si un elicopter SMURD care ar urma sa preia victimele.

Reprezentantii ISU Iasi au precizat ca, din primele informatii, una dintre victime are multiple fracturi si leziuni, iar cealalta este in stop cardio-respirator.

Coordonatorul SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, a declarat ca pilotul este in stop cardio-respirator, fiind facute manevre de resuscitare. "Medicul de pe elicopter resusciteaza pilotul aflat in stop cardio-respirator, iar medicul de pe ambulanta a preluat cea de-a doua persoana. Este constienta, dar cu mai multe contuzii. Ea va fi preluata de SMURD si adusa la Iasi pentru investigatii", a precizat Cimpoesu.

La randul lui, prefectul judetului Iasi, Marin Serbescu, a spus ca avionul este unul privat si era pilotat de un instructor cu experienta.

UPDATE 18.10: Prefectul judetului Iasi: A fost declarat decesul pilotului

Prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, a declarat pentru News.ro ca echipajele medicale aflate la locului prabusirii avionului de mici dimensiuni au declarat decesul pilotului.

El a spus ca medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu s-a reusit salvarea pilotului.

Cea de a doua victima este in stare stabila, avand fracturi si traumatisme grave si fiind transportata la Spitalul Clinic Judetean Iasi.

Prefectul judetului a mai spus ca avionul s-a prabusit la scurt timp de la decolare si se afla la o altitudine mica.

Potrivit postului local de televiziune BIT TV, aparatul s-a prabusit in timpul unui show aviatic la "Zilele Rezervatiei Forestiere", sarbatoare organziata de administratia locala.

Sursa video: BIT TV.INFO