Comisarul european Corina Cretu a aprobat alocarea a peste 34 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului liniei 4 de metrou din Bucuresti, informeaza reprezentanta din Romania a Comisiei Europene.

34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, vor fi alocate pentru finantarea fazei a doua a proiectului ce vizeaza lucrarile de extindere a liniei 4 de metrou, intre Parcul Bazilescu si cartierul Straulesti, in sectorul 1 al Capitalei.

Intregul proiect urmareste construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou si a doua statii de metrou, Laminorului si Straulesti.

"Sper sincer ca aceasta decizie va duce la accelerarea lucrarilor, astfel incat cetatenii Bucurestiului sa poata beneficia de serviciile metroului Bazilescu - Straulesti, dupa martie 2018, cel putin", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Lucrarile pentru faza a doua a proiectului ar urma sa fie finalizate pana in luna martie 2018.

Faza intai a proiectului "Magistrala 4. Racordul 2. Sectiunea Parc Bazilescu (Ps Zarea) - Straulesti" a fost aprobata in iunie 2016 iar suma alocata prin Fondul de coeziune a fost de 55.2 milioane de euro din exercitiul bugetar 2007-2013.