Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, din oficiu, ca Institutul de Medicina Legala Mina Minovici, sa faca o expertiza medicala si sa stabileasca daca tortionarul Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru crime impotriva umanitatii, poate fi tratat in reteau medicala a sistemului penitenciar, informeaza Agerpres.

Alexandru VisinescuFoto: Agerpres/AP

Visinescu a facut o cerere de intrerupere a pedepsei pe motive medicale si nu a fost prezent in sala de judecata.

La termenul de vineri, avocatul lui Visinescu a depus dosarul medical al clientului sau, dupa care judecatorul a pus in discutie efectuarea unei expertize medico legale care sa precizeze daca Visinescu sufera de o boala care nu poate fi tratata in regim de detentie.

Aparatorul acestuia a declarat ca este de acord cu aceasta expertiza si a mai precizat ca in acest moment, fostul comandant de penitenciar are nevoie de insotitor permanent.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru 12 septembrie, pana cand ar trebui sa fie gata si expertiza dispusa de instanta.

Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost condamnat definitiv, in 10 februarie 2016, la 20 de ani de inchisoare in dosarul in care a fost gasit vinovat de crime impotriva umanitatii, decizia fiind o premiera din punct de vedere judiciar. Visinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani in urma.