Noi cai de de acces din statiile de metrou Eroilor, Politehnica, Preciziei si Gorjului vor fi inchise incepand de miercuri si pana in 22 august, pentru modernizarea instalatiilor de taxare, informeaza News.ro.

Astfel, in statia Eroilor va fi inchis accesul dinspre Splaiul Independentei si bulevardul Eroilor (Spitalul Universitar), la statia Politehnica va fi inchis accesul dinspre intersectia bulevardului Iuliu Maniu cu bulevardul General Vasile Milea, in statia Preciziei va fi inchis accesul dinspre Bulevardul Preciziei (spre depou), in timp ce la statia Gorjului va fi inchis accesul dinspre intersectia Bulevardului Iuliu Maniu cu Strada Dezrobirii (acces piata).

Lucrarile pentru modernizarea statiilor de taxare in aceste statii de metrou se vor incheia in 22 august, potrivit Metrorex.

Din 23 august si pana in 29 august, vor avea loc lucrari la instalatiile de taxare din celelalte puncte de acces din aceleasi statii.

Lucrarile de modernizare a sistemului de acces in 41 de statii de metrou includ inlocuirea turnichetilor cu porti batante ce faciliteaza accesul calatorilor la metrou si evacuarea rapida in cazul unor situatii de urgenta.

Proiectul de modernizare a sistemului de control - acces este finantat din fonduri europene nerambursabile in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si este in valoare de 149,7 milioane de lei, fara TVA.