Peste 3.300 de candidati au sustinut probele scrise la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", iar in urma rezultatelor finale au fost admisi 635. Cea mai mare concurenta a fost la Facultatea de Jandarmerie, unde au ramas sapte candidati pe loc dupa probele eliminatorii, arata un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cea mai mare nota de admitere (9,80) a fost inregistrata la Facultatea de Ordine si Siguranta Publica, iar aceasta a fost obtinuta de catre un candidat din judetul Botosani. Ultima medie de admitere la aceasta facultate a fost 8,30.

"Cea mai mare concurenta a fost inregistrata la Facultatea de Jandarmerie, unde aproape sapte candidati pe loc au ramas dupa sustinerea probelor eliminatorii. Si la aceasta facultate au fost medii mari - cea mai mare 8,70, iar cea mai mica 7,60. La Facultatea de Drept, unde au fost disponibile 115 locuri, prima medie de admitere a fost 8,40, iar ultima 7,60. De asemenea, si la Facultatea de Pompieri a fost concurenta mare, unde pentru cele 35 de locuri a fost o concurenta cinci candidati pe loc", se mai arata in comunicat.