Aproape 40 de cazuri noi de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, numarul total al imbolnavirilor ajungand la 8.498 de cazuri, a anuntat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, potrivit News.ro. 32 de decese au fost inregistrate de la debutul epidemiei.

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania pana vineri este de 8.493, in aceasta saptamana fiind inregistrate 38 de cazuri noi. Numarul deceselor din cauza rujeolei se mentine la 32 - opt in judetul Timis, sase in judetul Arad, sapte in judetul Dolj, trei in judetul Caras-Severin si cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si municipiul Bucuresti.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, ca rata de refuz a vaccinarii in ultima luna este de 12%, fiind vaccinati 67.000 de copii. Bodog a precizat ca aproximativ 40.000 de copii nu au fost gasiti la domiciliu, fiind perioada de vacanta. Bodog a mai spus ca proiectul Legii vaccinarii va fi trimis Parlamentului spre adoptare.