Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta in judetul Dambovita, ca Institutul Cantacuzio va incepe sa produca vaccinuri in aproximativ trei ani, dar poate produce in acest timp suplimente pentru stimularea imunitatii. Ministrul a precizat, potrivit News.ro, ca trebuie adusi specialisti in cadrul Institutului pentru ca, la momentul la care acesta a ramas fara finantare, specialistii de top de acolo au plecat.

Florian BodogFoto: Agerpres

"Institutul Cantacuzino poate sa produca vaccinuri cam in trei ani, dar in aceasta perioada el poate sa produca suplimentele pentru stimularea imunitatii, poate sa inceapa sa produca produsele pe care le-au avut - nu neaparat vaccinurile despre care vorbim, in speta gripalul si BCG, dar poate incepe sa produca unele lucruri. In acelasi timp, trebuie sa aducem specialisti, pentru ca nu e niciun secret ca, la momentul la care Institutul a ramas fara finantare, specialistii de top de acolo au plecat. Noi trebuie sa aducem specialisti acolo, trebuie sa construim o noua linie de productie si totul trebuie sa fie facut pe o baza sanatoasa", a declarat Bodog.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Grasu, a anuntat luni ca se ia in calcul productia de vaccinuri BCG (antituberculoza) peste cel putin doi ani, urmand cele antigripale.