Niculae Badalau, presedintele executiv al PSD si baronul de Giurgiu, a anuntat joi ca in 2018 ar putea incepe lucrarile la un nou pod peste Dunare, la Giurgiu, proiect care ar urma sa fie realizat de companii din China, potrivit Agerpres. Podul ar urma sa aiba si cale ferata pentru trenuri pe perna de aer. Badalau nu a specificat de unde va veni finantarea proiectului si nici modul in care companiile chineze au castigat proiectul.

Nicolae BadalauFoto: Agerpres

"Eu cred ca la sfarsitul anului viitor vor incepe lucrarile pentru un nou pod peste Dunare, la Giurgiu, care va avea si cale ferata moderna si companiile care vor lucra la acest proiect vor fi companiile chineze. Nu stiu cat vor dura lucrarile, dar bucuria mea este ca il facem repede daca il fac chinezii. Chinezii vor sa investeasca in Europa si mai ales in Romania, unde au o comunitate mare. La ultima intalnire pe care premierul roman a avut-o cu premierul bulgar au discutat acest lucru si este de acord cu acest proiect si premierul bulgar (...). Toata ideea asta a venit in urma discutiilor cu chinezii si e bine ca au acceptat, iar la nivel de guvern am reusit sa-i fac sa inteleaga ca acel pod trebuie sa treaca pe la Giurgiu, nu stiu cat ne ajuta, dar, cel putin ramanem pe harta", a declarat Niculae Badalau, citat de Agerpres.

Reamintim ca Guvernul se confrunta cu o scadere a incasarilor bugetare fata de programul asumat la inceputul anului, iar absorbtia fondurilor europene este extremd e scazuta. Pe fondul cresterilor de salarii si pensii, cheltuielile cu investitiile au fost reduse masiv.