Doua avioane ale companiei Blue Air care au plecat in curse, joi dimineata, cu destinatiile Milano (Bergamo) si Londra (Lutton) au fost nevoite sa revina pe pista la scurt timp dupa decolare, ca urmare a unor probleme tehnice ale aeronavelor, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Aeroportului Bacau, Cezara Ficuta.

UDPATE 15.20 Reprezentantii companiei Blue Air spun ca aeronava pe ruta Bacau-Londra a revenit pe aeroportul bacauan, pentru ca a existat risc de depresurizare, mastile de oxigen fiind coborate ca masura de siguranta a pasagerilor pana la aterizare. In ce priveste cel de-al doilea avion Blue Air care a avut probleme, acesta a aterizat in siguranta pe Aeroportul "Henri Coanda" si va fi supus unor verificari tehnice amanuntite. Pasagerii aeronavei vor ajunge la destinatie, Milano, cu alt aparat de zbor. (News.ro)

Potrivitlui Cezar Ficuta, pasagerii celor doua aeronave au fost debarcati in siguranta pe Aeroportul din Bacau. 'Initial, aeronavele au decolat la timp, dar s-au intors din anumite motive tehnice. S-au intors pe Aeroportul Bacau, unde pasagerii au fost debarcati in siguranta', a afirmat Ficuta.

Pasagerii zborului Bacau- Milano, care a avut ca ora de zbor initiala ora 7,00, au decolat, din nou, la ora 9,57.

In schimb, cei 156 de pasageri care au bilete de Londra asteapta inca in Aeroportul Bacau, ei urmand sa fie preluati de un alt avion al companiei Blue Air. Oficialii Aeroportului Bacau sustin ca pasagerilor le-au fost asigurate hrana si apa pe perioada sederii, ei urmand sa plece in cursa in jurul orei 12,25.