Colegiul Medicilor din Romania a lansat joi campania de interes public "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet", care are ca scop informarea si constientizarea populatiei asupra riscurilor la care se expune atunci cand informatiile neconventionale iau locul consultatiilor medicale de specialitate, informeaza CMR.

Campanie impotriva tratamentelor cautate pe internetFoto: Colegiul Medicilor din Romania

Prin intermediul acestei campanii, Colegiul Medicilor din Romania trage un semnal de alarma foarte serios asupra problemelor la care se expun pacientii atunci cand, mai intai apeleaza la sistemele neconventionale.

Ei risca intarzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia si ajung la medic intr-o etapa avansata a bolii, fapt care poate reduce semnificativ sansa de vindecare si pentru care nimeni nu poate fi tras la raspundere.

"Cercetarea stiintifica se face pe loturi de mii de oameni. Retelele de socializare au milioane de utilizatori. Nu pot fi terapii valabile nici macar pentru doi oameni, fie ei si gemeni. Nu exista boala, exista bolnavi. Aceeasi boala difera ca exprimare, ca evolutie, ca posibilitati terapeutice, ca resurse de vindecare de la un om la altul, de la un frate geaman la un frate geaman. Nu tot ceea ce este ingaduit ne este si de folos. Sa alegem ceea ce ne este de folos atunci cand este vorba despre sanatatea noastra, sfatul medicului", explica presedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.