Doi adolescenti de 15 si 16 ani, din judetul Neamt, au fost gasiti inecati in raul Siret, dupa ce au intrat in apa sa se racoreasca. Un alt tanar, de 19 ani, s-a inecat, in urma cu doua zile, in raul Moldova, in apropiere de municipiul Roman, noteaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt, cei doi adolescenti s-au inecat la un interval de cateva zeci de minute, in localitati diferite din zona municipiului Roman, disparitia lor in raul Siret fiind anuntata la 112 de catre prietenii cu care se aflau la scaldat.

Astfel, pompierii au intervenit, intr-o prima faza, pentru cautarea adolescentului de 15 ani, care sarise in apa pentru a se racori, fara a mai iesi la suprafata. Echipajele ISU au reusit sa-l gaseasca pe baiat, insa, in pofida manevrelor de resuscitare, nu l-au mai putut salva.

Ulterior, pompierii au inceput cautarile celui de-al doilea adolescent, insa acesta nu a fost gasit pana la lasarea intunericului. Astfel, actiunile au fost intrerupte si reluate luni dimineata, atunci cand a fost gasit cadavrul baiatului de 16 ani.

"Cu siguanta, canicula i-a determinat pe cei doi adolescenti sa se racoreasca, insa nu au tinut cont de faptul ca in raul Siret sunt gauri ramase in urma exploatarilor de balast, care favorizeaza formarea de curenti foarte periculosi. De aceea, nu se recomanda scaldatul in locuri neamenajate si fara supraveghere", a declarat, luni, pentru News.ro purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Adrian Rotaru.