Autoritatile mexicane au anuntat ca trei persoane si-au pierdut viata, in vreme ce alte doua au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce mai multi atacatori inarmati au luat cu asalt o plaja populara din regiunea nord-vestica Baja California Sur, transmite BBC, citat de News.ro.

Toate persoanele decedate sunt de sex masculin, dar autoritatile locale nu au confirmat identitatea acestora sau daca este vorba de o posibila reglare de conturi intre cartelurile rivale din Mexic.

Cele trei persoane decedate se odihneau impreuna sub frunzele unui palmier de pe plaja San Jose del Cabo.

Nicio persoana nu a fost arestata in urma incidentului armat, care a generat panica printre turistii din Baja California Sur.

"Am auzit focuri de arma si am alergat spre un loc sigur. Erau focuri de arma automata", a declarat un turist de pe plaja San Jose del Cabo,

De asemenea, cele doua persoane ranite, un barbat si o femeie, au fost transportate la un spital din nord-vestul Mexicului.

In ultimele luni, autoritatile mexicane s-au confruntat cu o crestere ingrijoratoare a violentelor. In acest sens, o groapa comuna cu 14 cadavre - dintre care unsprezece barbati si trei femei - a fost descoperita in regiunea montana Valparaiso din Zacates.

O parte dintre cadavre erau deja ciopartite, iar autoritatile se tem ca vor descoperi mai multe victime in groapa comuna din Valparaiso.

Expertii sustin ca ultimele violente ar fi alimentate de arestarea liderilor celor mai importante carteluri mexicane, ceea ce a determinat o renuntare la traficul de droguri in favoarea unor alte infractiuni, precum rapire sau talharie.