Presedintele Klaus Iohannis si premierul Mihai Tudose participa la aceasta ora, in Vrancea, la Ceremonia comemorativa a Centenarului Bataliei de la Marasesti, unde vor depune coroane de flori, iar seful statului va sustine un discurs.

Tudose, Iohannis si OprisanFoto: Captura Antena 3

La eveniment mai sunt prezenti presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, precum si mai multi ministri din Guvern.

Guvernul a aprobat in iulie un buget de circa 4,2 milioane euro pentru evenimentele dedicate Centenarului in judetul Vrancea, insa aproape trei sferturi din suma a fost destinata unor lucrari de infrastructura.

Ceremonia de la Marasesti a inceput la ora 20.00, la Mausoleul Eroilor, cu un ceremonial militar. Dupa acest moment, presedintele va decora drapelele de lupta ale unitatilor militare, va depune o coroana de flori la Mausoleu si va oferi drapelul comemorativ "Centenarul Bataliei de la Marasesti".

In jurul orei 20.40, presedintele Iohannis urmeaza sa sustina un discurs, apoi va vizita Mausoleul Eroilor de la Marasesti.

La aceste festivitati vor fi prezenti si alti oficiali ai statului si lideri locali.