Incendiul care a izbucnit, duminica, in apropierea localitatii Svinita, din judetul Mehedinti, a cuprins, potrivit primelor evaluari ale pompierilor, aproximativ trei hectare de liziera si coronament, intr-o padure de foioase, scrie News.ro. Pentru stingerea flacarilor, actioneaza 30 de pompieri cu sase autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti.

Potrivit informatiilor furnizate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, 30 de pompieri intervin cu sase autospciale si, de asemenea, in zona se intervine cu un elicopter pentru stingerea focului pe cale aeriana, dar si pentru efectuarea recunoasterii regiunii unde semanifesta incendiul.

In sprijinul salvatorilor mehedinteni, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus masura suplimentarii echipajelor din zona cu 16 pompieri din judetul Dolj si 16 pompieri din judetul Caras-Severin, precum si cu un centru mobil de comanda din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis.

Duminica dimineata, pompierii mehedinteni care erau in misiune in Parcul Natural Domogled pentru stingerea focului izbucnit cu trei zile in urma au fost redirectionati catre comuna mehedinteana Svinita, unde a izbucnit un incendiu puternic in zona lizierei din apropierea localitatii, aflata in Defileul Cazanele Dunarii.

Potrivit lui Flavius Iscru, purtatorul de cuvant al ISU Mehedinti, in Parcul Natural Domogled nu exista pericolul extinderii incendiului, aici fiind inregistrate trei focare izolate.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit, joi dimineata, cand pompierii mehedinteni au identificat doar un singur focar. La fata locului, au fost trimise doua autospeciale cu apa si spuma, focul fiind vizibil din DN 67D.

La mijlocul lunii iulie, un incendiu de padure a izbucnit in Parcul National Domogled, judetul Mehedinti, zeci de pompieri si lucratori silvici intervenind pentru stingerea focului, actiunea fiind incheiata complet in 22 iulie. La interventie a participat si un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere "Bambi-Bucket".

In Mehedinti, se inregistreaza temperaturi extrem de ridicate, in jurul valorii de 40 de grade, judetul fiind, alaturi de judetul Dolj, sub avertizare cod rosu de canicula.