Presedintele Klaus Iohannis a tinut, sambata la pranz, un discurs in Piata Mare din Sibiu, la Intalnirea sasilor. "Va intampin cu caldura in Romania, la Sibiu, capitala istorica a sasilor, in frumoasa Transilvanie. Sunt impresionat de faptul ca Piata Mare din Sibiu este neincapatoare. Sunt bucuros sa vad alaturi de seniori multi copii si tineri. Este dovada ca noile generatii nu vad in Transilvania doar un loc de unde provin parintii lor, ci si locul de unde le vine identitatea", le-a transmis seful statului sasilor prezenti la intalnirea de la Sibiu. "Voi, sasii, indiferent de unde ati venit astazi la Sibiu, sunteti acasa", a adaugat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis la intalnirea sasilorFoto: Hotnews

"Sunteti rodul unei comunitati care, timp de secole, a dat locurilor unde s-a stabilit si lumii un exemplu de identitate si de staruinta", le-a mai spus seful statului sasilor prezenti la intalnire.

"Mesajul fundamental al istoriei sasilor transilvaneni este acela de a il cauta neobosit pe Dumnezeu si de a nu renunta niciodata la lupta pentru libertate. Sa avem toata viata respect fata de celalalt, sa pretuim solidaritatea si toleranta", a adaugat seful statului.

"Oricat de departe ati locui, acest tezaur ne reapropie si ne uneste", a mai spus Klaus Iohannis.

Presedintele Iohannis a rostit discursul din Piata Mare atat in limba romana, cat si in limba germana.

Seful statului a asistat sambata dimineata la parada costumelor populare sasesti, in centrul istoric al Sibiului.