Un incendiu puternic a izbucnit, in noaptea de vineri spre sambata, la un transformator electric de la o statie din apropierea unui centru comercial din Timisoara, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, focul fiind stins de catre pompieri dupa o interventie de aproximativ trei ore si jumatate. Timp de zece minute, a fost decuplat curentul electric pentru aproape o treime dintre locuitorii municipiului, informeaza News.ro.

Incendiu in TimisoaraFoto: ISU Timis

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis, pompierii au fost solicitati, in jurul orei 03:00, sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit, in jurul orei 3.00, la un incendiu izbucnit la un transformator electric din statia de transformare aflata in vecinatatea Iulius Mall.

Transformatorul are un bazin de ulei, de aproximativ 15.000 litri, care a luat foc, spun pompierii.

Timp de aproximativ 10 minute, a fost decuplat curentul pentru aproximativ 30% din populatia orasului, fiind afectati 23.295 de consumatori.

La locul interventiei s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apa si spuma, doi ofiteri, 20 de subofiteri si o ambulanta SMURD din cadrul celor doua detasamente de pompieri din Timisoara.

In urma incendiului, nu s-au inregistrat victime.