Premierul Mihai Tudose, aflat in functie de putin peste o luna, s-a laudat luni cu situatia economiei pentru a-i contrazice pe cei "care hulesc activitatea guvernamentala".

Mihai TudoseFoto: gov.ro

El a pornit de la a mentiona "inceputul unei povesti de succes" cu Bell Helicopter si a trecut la a sublinia situatia buna in care s-ar afla economia.

"Haideti sa repetam, avem 5,7 crestere economica, cea mai mare din Uniunea Europeana, avem cel mai mare numar de salariati din ultimii 20 de ani, 4,85 de milioane de salariati, rata somajului la 5,3 - minimum istoric;

deci mai avem un pic si avem o problema cu forta de munca - exporturile sunt la maximum istoric, puterea de cumparare la fel si, pentru prima data, pentru prima data, prin eforturile deosebite ale domnului ministru Daea, tot ce a fost fond european pentru agricultura de luat s-a luat si au fost date toate subventiile cu mult inaintea termenelor.

Ne-a ajutat si natura, si se pare ca o sa avem cele mai mari productii pe cateva articole, practic: grau, floarea-soarelui, sunt productii record", a declarat Tudose.