Politistii de frontiera din cadrul Punctului Nadlac II - Csanadpalota au depistat sase cetateni din Siria si Irak, care au incercat sa iasa ilegal din tara, ascunsi intr-un spatiu special amenajat in podeaua unei autoutilitare, informeaza Politia de Frontiera.

Compartiment secret in podeaua unei autoutilitareFoto: Politia de Frontiera

Vineri, in jurul orei 02.30, la P.T.F Nadlac II - Csanadpalota s-a prezentat la iesirea din tara cetateanul bulgar Georgi D., in varsta de 38 de ani, conducand o autoutilitara cu platforma marca Peugeot Boxer, inmatriculata in Bulgaria.

La controlul amanuntit efectuat asupra mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, in podeaua platformei, un spatiu special amenajat, unde se aflau ascunse sase persoane, doua femei si patru barbati.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Siria si Irak, cu varste cuprinse intre 17 si 52 ani, toti fiind solicitanti de azil in Romania.

In cadrul primelor cercetari, persoanele au declarat ca doreau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda deoarece nu posedau documente de calatorie pentru trecerea frontierei.

Politistii de frontiera au intocmit persoanelor ascunse acte de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar cetateanului bulgar pentru trafic de migranti.