Generalul de brigada Ovidiu Uifaleanu a preluat vineri comanda Fortelor Terestre Romane de la generalul maior Marius Harabagiu, care a fost trecut in rezerva. Prezent la ceremonie, Adrian Tutuianu a dat asigurari ca ministerul este pregatit sa faca toate numirile in functiile de conducere care vor ramane vacante in urma iesirii la pensie, informeaza News.ro.

"Impreuna cu Statul Major General am luat toate masurile ca sistemul organizational militar sa nu fie afectat in urma potentialelor iesiri la pensie. Suntem pregatiti sa demaram procedurile de numiri in functiile de conducere pentru cele devenite vacante, astfel incat actul de comanda sa nu fie afectat. Armata Romaniei ramane un partener de incredere si un aliat responsabil in cadrul Aliantei Nord-Atlantice", a dat asigurari Adrian Tutuianu.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretele de trecere in rezerva a 17 cadre militare - trei colonei din SRI, opt generali, cinci contraamirali si un chestor din MAI- printre ei fiind si seful Statului Major al Fortelor Terestre, Marius Harabagiu, care a preluat postul acum trei luni, si seful Jandarmeriei, Marin Andreiana. Deciziile au venit la o zi dupa ce seful statului a semnat decretele de pensionare a noua generali din SRI.