Un detinut de la Penitenciarul Poarta Alba, condamnat la 20 de ani pentru omor, este cautat dupa ce, joi dimineata, a reusit sa fuga de la un punct de lucru din localitatea Lumina, unde fusese repartizat sa isi desfasoare activitatea alaturi de alte persoane private de libertate, aflate sub supraveghere, potrivit conducerii institutiei.

"In data de 03.08.2013, in jurul orelor 9,00, persoana privata de libertate Valentin Perdeicu, condamnat la 20 de ani pentru omor, in varsta de 38 ani, incarcerat in Penitenciarul Constanta - Poarta Alba, a parasit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv S.C. AVICOLA S.A din localitatea Lumina, judetul Constanta. Detinutul in cauza facea parte dintr-un grup de 13 detinuti, care executa munca necalificata, sub supraveghere", a informat directorul Penitenciarului Poarta Alba, com. sef Florentin Muscalu, printr-un comunicat de presa, citeaza Agerpres.

Detinutul executa pedeapsa in regim deschis si urma sa fie analizat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata in decembrie 2017.

Conform sursei citate, barbatul, in varsta de 38 ani, cu domiciliul in Piatra Neamt, are constitutie atletica, inaltimea de 168 cm, par saten inchis si, la momentul parasirii punctului de lucru, era imbracat in pantaloni lungi de culoare gri deschis si un tricou de culoare verde deschis.

"In vederea capturarii detinutului au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv blocarea cailor de acces pe posibile directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din personalul unitatii, precum si cooperarea cu Inspectoratul Judetean de Politie si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta", se mentioneaza in comunicat.

Totodata, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative pentru analizarea circumstantelor ce au condus la producerea incidentului.