Perchezitiile facute de procurorii DIICOT joi dimineata, inclusiv la o unitate logistica a Jandarmeriei Romane, au vizat un grup infractional specializat in camata si delapidare, anunta News.ro. Actiunea DIICOT s-a desfasurat la 12 imobile din Bucuresti si din Ilfov, sapte dintre acestea fiind sediile unor institutii publice.

Jandarmeria RomanaFoto: Facebook/ Jandarmeria Romana

"La data de 03.08.2017 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie din cadrul M.A.I. - I.G.P.R. - D.C.C.O. au efectuat un numar de 12 perchezitii imobiliare (din care 7 la sediile unor institutii publice) pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de camata, delapidare si alte infractiuni aflate in competenta acestei unitati de parchet", anunta institutia.

Conform DIICOT, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2011 si pana in prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare si Deservire a Jandarmeriei Romane, au constituit un grup infractional organizat, acordand cu imprumut, in mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepand dobanzi considerabile.

De asemenea, membrii grupului sunt acuzati ca si-au insusit fara drept bunuri si valori apartinand unitatii din cadrul careia faceau parte.

Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane - Brigada Speciala de Interventie Bucuresti "Vlad Tepes" si al M.A.I.