Vicepremierul rus a sters de pe contul sau de Twitter comentariile amenintatoare la adresa Bucurestiului si a Chisinaului, dupa ce autoritatile din cele doua tari au refuzat survolarea teritoriilor nationale pentru aeronava in care se afla.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri, 28 iulie, Romania a interzis survolarea spatiului sau aerian pentru avionul in care se afla vicepremierul rus Dmitrii Rogozin. Aeronava s-a invartit o perioada deasupra Ungariei dupa care s-a indreptat spre Minsk, pentru realimentare.

Rogozin se afla pe liste persoanelor sanctionate de UE in urma anexarii peninsulei Crimeea de catre Rusia si a sprijinului pe care Moscova il acorda rebelilor separatisti din estul Ucrainei.

In aceeasi zi, Rogozin a postat un comentariu amenintator la adresa Romaniei:

"Autoritatile romane au pus in pericol vietile pasagerilor aflati la bordul zborului S7, femei si copii. Combustibilul a fost suficient pana la Minsk. Asteptati-va la un raspuns, javrelor", a scris el.

Mesajul disparuse insa marti de pe pagina sa de Twitter.

A fost sters si un mesaj critic la adresa Chisinaului legat de retinerea unor artisti rusi pe Aeroportul Chisinau: "O gramada de scandalagii. Cum sa-i numesti altfel? De cine s-au speriat? De artisti! Aceasta este, de fapt, ceea ce ameninta integrare europeana! O istorie foarte urata si rusinoasa". Si acest mesaj a disparut de pe contul sau de Twitter, dupa cum arata Radio Chisinau.