Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani a Ralucai Stancescu, arestata preventiv pentru fapte de coruptie inca din 21 iulie, anunta News.ro. Raluca Stancescu este acuzata de procurorii DNA de conflict de interese, santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Decizia CSM vine dupa arestarea Ralucai Stancescu de catre Curtea de Apel Suceva intr-un dosar instrumentat de catre procurorii DNA. Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendrea ei din functia de procuror, dar si din cea de conducere a Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

"Sectia pentru procurori a hotarat suspendarea din functia de procuror si din functia de conducere a doamnei Raluca Stancescu, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, in temeiul art. 62 alin. 1 lit. a1) din Legea nr. 303/2004, incepand cu data de 21.07.2017", arata CSM.