Politia olandeza a arestat, dupa doi ani de ancheta, un grup de romani suspectati ca au furat marfa din cel putin 17 camioane in timp ce acestea rulau, relateaza NLTimes.nl, citat de News.ro.

Jafurile au inceput la inceputul lui 2015, iar un numar de arestari au fost operate in weekend, potrivit publicatiei AD.

Gruparea opera conducand o masina in spatele camionului vizat. Hotii intrau in remorca vehicului in miscare si aruncau bunuri de acolo in masina lor. Alte masini tineau traficul la distanta.

Hotii vizau mai ales camioane care transportau produse electronice scumpe.

Potrivit ziarului AD, politia i-a urmarit pe membrii gruparii intr-un parc de vacante de lux, la Veluwe. Dupa ce a perchezitionat cabana in care stateau, politia a gasit telefoane iPhone in valoare de o jumatate de milion de euro si o camioneta special echipata in vederea acestui tip de jaf.

NU este clar daca suspectii vor fi judecati in Olanda, avand in vedere ca doar 17 jafuri au avut loc in aceasta tara, iar restul in alte parti ale Europei.

Romania ar putea sa ceara ca suspectii sa fie extradati, pentru ca au comis infractiuni penale si in alte parti ale Europei, scrie NLTimes.