Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat duminica, la Antena 3, ca Guvernul va "intra cu celeritate" si in indemnizatiile pentru cresterea copilului, astfel incat acestea sa fie plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe luna, urmand ca in aproximativ doua saptamani sa fie adoptata o OUG prin care sa se reglementeze aceasta chestiune, potrivit News.ro.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

"Vom intra cu celeritate si in aceste indemnizatii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finala, in sensul ca vom plafona indemnizatia la maxim cat exista in Europa la ora actuala, adica 1.800 de euro, cat are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate sa ia nimeni", a spus ministrul Muncii, intrebata despre indemnizatiile pentru cresterea copilului.

Intreabata cand se va rezolva situatia acestor indemnizatii, Olguta Vasilescu a spus ca "in maxim doua saptamani vom avea proiectul de OUG".

Ministrul Muncii declarase, pe 28 mai, ca imediat dupa ce intra in vigoare Legea salarizarii va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizatia de crestere a copilului, ea spunand ca, de exemplu, daca argentinianul Lionel Messi ar veni sa joace la o echipa din Romania pentru un salariu de 30 de milioane euro si ar avea un copil, statul roman ar putea fi nevoit sa ii plateasca acestuia o indemnizatie lunara de aproximativ 28 de milioane de euro.

"In luna iulie, imediat dupa ce finalizam Legea salarizarii unitare vom intra cu aceasta indemnizatie de crestere a copilului", a anuntat ministrul Muncii.

Olguta Vasilescu a sustinut necesitatea introducerii unui plafon pentru aceasta indemnizatie. Ea a spus ca sunt in lucru trei variante si ca se analizeaza introducerea unui plafon situat intre 5.000 si 10.000 de lei.

Ministrul Muncii a prezentat si cuantumul celor mai mari 12 indemnizatii aflate in plata, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei.

"De la luna la luna cresc aceste sume, pentru ca au prins care e ideea si incep sa faca tot felul de jonglerii", a mai afirmat Olguta Vasilescu, ea precizand ca au fost cazuri in care s-a constatat ca unele sume sunt necuvenite.