Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a spus, intr-o conferinta de presa sustinuta la Abrud, ca ministerul lucreaza la legea a minelor si la cea care va reglementa domeniul apelor minerale astfel incat doreste sa le introduca in consultare si dezbatere publica pana la 1 septembrie, relateaza News.ro.

Mihai FiforFoto: Agerpres

"Noi avem intentia ca undeva pana la 1 septembrie sa venim cu legea minelor, o lege care va reglementa foarte multe chestiuni in domeniul mineritului, si totodata tot pana la 1 septembrie vom veni si cu legea apelor minerale", a sustinut Fifor.

Intrebat daca legea minelor ar putea fi un nou inceput si pentru mineritul de la Rosia Montana, Fifor a sous ca in acest caz ministerul asteapta finalizarea litigiului dintre statul roman si compania care a dorit sa investeasca in exploatare.

"Asteptam sa vedem cum se finalizeaza acest litigiu si vom discuta. Cat priveste legea minelor, da, este o parte dedicata ideii redeschiderii unor exploatari miniere, dar o sa imi permit sa va rog sa ne lasati sa iesim cu draftul in consultare publica in dezbatere si atunci o sa discutam punctual pe fiecare capitol al legii minelor", a raspuns ministrul Economiei.

El a mai spus ca ministerul are in lucru si legea care priveste redeventele, act normativ care ar prevede atat inventarierea tuturor redeventelor, dar si alte chestiuni tehnice din domeniu, intentia Guvernului fiind sa nu mareasca redeventele.