Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a spus duminica ciobanilor stransi la un festival in comuna Jina, judetul Sibiu, ca a invatat de la bunicul sau despre valoarea lanii, care era pusa si acceptata in trecut drept gaj pentru imprumuturile bancare, informeaza Agerpres

Petre Daea vorbind cu ciobaniFoto: Facebook / Ministerul Agriculturii

"Bunicul meu imi spunea urmatorul lucru: copile, lana e gaj pentru banca. Si era asigurat un imprumut. Laptele de la oi se aduna greu, din varful muntelui. Carnea oii si branza acesteia o mananca toti. Si bine fac, pentru ca este buna si valoroasa", le-a explicat ministrul Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Valcea si Arges, prezenti la festivalul "Sus pe muntele din Jina".

Discursul ministrului a fost intrerupt de o pana de curent, insa acesta a continuat si le-a explicat participantilor la manifestare ca "intre om si natura exista o legatura stransa in mod deosebit prin crescatorii de ovine''.

''Sa aveti grija de oi si sa aveti incredere in Guvern'', a adaugat Daea, invitandu-i pe oieri sa se adreseze autoritatilor pentru a cere bani pentru lana.

Ministrul Agriculturii a fost primit cu aplauze la Jina. El a stat de vorba cu cei prezenti si a ascultat problemele cu care acestia se confrunta.

Ministrul Agriculturi pleda, pe 30 mai, pentru folosirea oii ca brand de tara, argumentand ca "oaia este o statuie vie".

"Uitati-va dvs in orice parte a tarii cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti".

Daea, a revenit, pe 1 iulie, la Antena 3, cunoi afirmatii despre importanta oii pentru Romania, subliniind ca aceasta a unit generatiile, "ne-a dat de mancare, ne-a imbracat" si "are dorinta de fi inteleasa".