Barbatul retinut in noaptea de sambata spre duminica, sub acuzatia ca a rapit si sechestrat fetita in varsta de 9 ani disparuta joi seara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informeaza News.ro.

UPDATE Magistratii au admis propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile formulata de procurori pe numele barbatului de 42 de ani, din localitatea galateana Scanteiesti, sub acuzatia de lipsire de libertate.

Potrivit unor surse judiciare, el nu a recunoscut fapta de care este acuzat.

Barbatul a fost retinut sambata spre duminica seara, sub acuzatia de lipsire de libertate.

"A fost retinut un barbat de 43 de ani, sub acuzatia de lipsire de libertate, dupa ce ar fi inchis-o in casa pe fata de 9 ani, care a reusit la un moment dat sa descuie usa, dupa care a iesit afara si a fost gasita de catre politisti", a declarat, duminica, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Galati, Andreea Rogojina.

Tatal fetei, Nicu Constandache, spune ca fata a fost amenintata cu cutitul de catre barbat, care a luat-o din fata unui magazin si a dus-o la el acasa.

"A gasit-o politia la un baiat din sat. O cunostea, el a tinut-o inchisa si i-a pus cutitul la gat. Fata mea a declarat declaratii (la Politie - n.r.), a spus cum i-a pus cutitul la gat, pentru ca nu voia sa o lase sa plece acasa. A luat-o de pe strada, din fata magazinului, dar nu stiu ce a vrut sa ii faca", a afirmat tatal fetei. Barbatul urmeaza sa fie dus in instanta cu propunere de arestare preventiva.

Fata de 9 ani a disparut de acasa joi seara, iar dispartia acesteia a fost anuntata Politiei vineri dimineata. Copila a fost cautata de zeci de politisti si jandarmi.