​Presedintele american Donald Trump a postat pe Twitter doua mesaje prin care se declara “foarte dezamagit” de China, care a castigat sute de miliarde de dolari din comertul su SUA, dar nu face nimic in privinta Coreii de Nord.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tweet-urile lui Trump:

“Sunt foarte dezamagit de China. Nesabuitii nostri fosti lideri le-au permis sa obtina sute de miliarde de dolari pe an din comert, dar..”

“.. ei nu fac NIMIC pentru noi in privinta Coreii de Nord, doar vorbe. Nu vom mai permite ca acest lucru sa continue. China ar putea rezolva usor aceasta problema!”.

Tonul presedintelui SUA este total diferit fata de cel adoptat luna trecuta, candspunea ca e bine ca Beijingul macar a incercat.

“Desi apreciez enorm eforturile presedintelui Xi si ale Chinei de a ajuta cu Coreea de Nord, nu a functionat. Macar stim ca China a incercat”, scria Trump pe Twitter pe 20 iunie.

Trump isi pusese sperantele intr-o cooperare mai buna cu China pentru ca aceasta sa isi exercite influenta asupra Coreii de Nord, bazandu-se mult pe ajutorul presedintelui Xi Jinping.

Presedintele american a mai postat pe reteaua de socializare un mesaj pe aceasta tema si dupa testul cu racheta de la inceputul acestei luni. "Poate ca China va face ceva important cu privire la Coreea de Nord si va pune capat acestei absurditati o data pentru totdeauna",scria el pe 4 iulie.