Proaspat exclus din preotie din cauza ca ar fi incercat sa racoleze minori pentru relatii sexuale, Cristian Pomohaci e invitat special la un festival al ciobanilor din Marginimea Sibiului, transmite Agerpres. La eveniment sunt asteptati lideri politici precum ), Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, si deputatul Daniel Constantin.

Anuntul participarii lui Pomohaci in calitate de cantaret de muzica folclorica a fost facut de primarul comunei Jina, Vasile Gheorghe Beschiu. Pomohaci a fost exclus din randurile Bisericii Ortodoxe chiar astazi.

Cum isi explica primarul decizia de a-l invita pe unul dintre cei mai controversati ai momentului? "Noi am vorbit, practic, de prin aprilie despre acest lucru, cand inca nu se discuta despre alte aspecte. Caci la noi in comuna s-a dorit a fi adus Cristian Pomohaci si la editiile anterioare, dar nu s-a putut, avea alt program. Acum, noi am semnat contract cu ansamblul din Jidvei si lor le-am cerut sa il aduca si pe Cristian Pomohaci. Oamenii il apreciaza, nu se pune problema de asa ceva. Am anuntat de mai demult programul, nimeni din sat nu a spus nimic. Am avut zilele trecute si sedinta de consiliu local si nici acum nu a spus nimeni sa nu mai fie prezent pe scena", declara Vasile Beschiu, primarul comunei Jina, citat de Turnul Sfatului.

UPDATE Raluca Turcan afirma, intr-o reactie transmisa HotNews.ro, ca primaria a semnat contractul cu Pomohaci in aprilie iar reprezentantii PNL nu se vor "intersecta" cu acesta, in conditiile in care preotul va canta seara, la inchidere, iar liberalii vor pleca de la Jina la ora 14.

Iata mai jos explicatiile Ralucai Turcan:

"Primarul Beschiu din Jina e primar PNL care a castigat anul trecut primul mandat, cu un rezultat de aproximativ 70%. Un om extraordinar. Contractul cu Pomohaci e semnat din aprilie. Acesta va canta acolo duminica seara, la inchidere. Noi, invitatii, incheiem prezenta la Jina duminica la ora 14. Nu ne intersectam cu el, nu-l cunoastem, nu avem nicio legatura cu el.

Nu ma indoiesc de faptul ca publicul avizat nu va reactiona tocmai favorabil la prezenta lui Pomohaci, avand in vedere faptele de care este acuzat".