Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul instantei supreme pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, a fost caterisit de catre Consistoriul Eparhial de la Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia. Decizia poate fi atacata in termen de 15 zile, la mitropolia Sibiului, relateazaAlba24.ro.

Cristian Pomohaci (foto arhiva)Foto: Facebook - Cristian Pomohaci

Un purtator de de cuvant al Arhiepiscopiei a declarat pentru Alba 24 ca Pomohaci "a adus prejudicii extraordinare Bisericii Ortodoxe".

Desi se anuntase initial ca decizia ar fi fost luata joi, membrii Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au judecat cazul preotului Cristian Pomohaci pana vineri dimineata.

Preotul Cristian Pomohaci nu s-a prezentat joi, cand consistoriul a discutat cazul sau, desi fusese invitat sa aduca probe si dovezi pentru a se dezvinovati, iar potrivit regulamentului risca sa fie sanctionat incepand de la suspendare temporara pana la caterisire, potrivit News.ro.

Preotul Cristian Pomohaci, din judetul Mures, care este si cantaret de muzica populara, este cercetat pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Totul a fost surprins intr-o inregistrare audio de 22 de minute, in care preotul incearca sa il convinga pe adolescent sa intretina relatii sexuale cu el si chiar sa mai aduca si alti tineri.

El a depus o cerere de autosuspendare din preotie, invocand motive medicale, a declarat, marti, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu.

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, in 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxa precum exorcizarea, primind canon sa mearga o perioada la Manastirea Afteia pentru a se cai pentru faptele sale.

La sfarsitul lunii iunie, Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci sa fie oprit de la slujire timp de 30 de zile, perioada in care sa isi pregateasca o aparare cu care sa vina in fata reprezentantilor arhiepiscopiei pentru a demonta acuzatiile care i se aduc de corupere sexuala a unui minor.