Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia se va intruni, joi, sa judece cazul preotului Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul instantei supreme pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani. Convocarea consistoriului a fost solicitata, miercuri, de conducerea arhiepiscopiei dupa ce au expirat cele 30 de zile in care preotul putea aduce dovezi in apararea sa. Cristian Pomohaci nu a prezentat probe si dovezi pentru a se dezvinovati, scrie news.ro.

Purtatorul de cuvant al Arhsipiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pr. Oliviu Botoi, a declarat, miercuri, presei, ca preotul Cristian Pomohaci nu a prezentat nicio dovada In cele 30 de zile pe le-a avut la dispozitie pentru a se disculpa de invinuirile care i s-au adus in spatiul public.

"In cele 30 de zile pe care parintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispozitie pentru a prezenta probe sau dovezi care sa il disculpe de invinuirile care i s-au adus in spatiul mediatic nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Parintele a fost prezent ieri (marti - n.r.) la orele dupa-amiezii la Centrul Eparhial, insa nu s-au prezentat probe care sa il dezvinovateasca de acuzatiile care i s-au adus", a spus Botoi.

Potrivit acestuia, conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a analizat, miercuri, cererea depusa de Cristian Pomohaci pentru retragerea temporar[ din preotie si a decis sa ceara convocarea Consistoriului Eparhial, organ care va judeca acest caz.

"Exista cererea parintelui Cristian Pomohaci care a fost inaintata Centrului Eparhial prin care solicita retragerea temporara din preotie invocand motive de sanatate, care a fost analizata astazi in sedinta permanentei Consiliului Eparhial si a fost trimisa spre analiza Consistoriului Eparhial care se va intruni maine (joi - n.r.)", a mai spus pr. Oliviu Botoi.

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, a depus o cerere de autosuspendare din preotie, invocand motive medicale, a declarat, marti, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu.

Preotul Cristian Pomohaci, din judetul Mures, care este si cantaret de muzica populara, este cercetat pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Totul a fost surprins intr-o inregistrare audio de 22 de minute, in care preotul incearca sa il convinga pe adolescent sa intretina relatii sexuale cu el si chiar sa mai aduca si alti tineri.

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, in 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxa precum exorcizarea, primind canon sa mearga o perioada la Manastirea Afteia pentru a se cai pentru faptele sale."