Ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianul, i-a prezentat miercuri presedintelui Klaus Iohannis Planul de inzestrare a Armatei pentru perioada 2017 - 2026, care prevede respectarea si implementarea angajamentului politic asumat in anul 2015 de catre toate partidele politice de a aloca 2% din PIB sectorului Apararii pentru 10 ani, incepand cu acest an, arata Presedintia, intr-un comunicat.

Klaus Iohannis la CincuFoto: Ella Moroiu

"Proiectul, in forma sa revizuita actuala, va face obiectul prezentarii in cadrul viitoarei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii", potrivit sursei citate.

Presedintia mai arata ca Planul de inzestrare a Armatei Romaniei 2017 - 2026 stabileste sistemele si echipamentele planificate a fi achizitionate prin Programul anual al achizitiilor publice ale Ministerului Apararii Nationale privind inzestrarea cu armament, tehnica de lupta si materiale cu destinatie militara.

Reamintim ca, la inceputul lunii iulie, Planul de inzestrare a Armatei a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT pentru ca documentul "a neglijat acordul politic pentru alocarea a 2% din PIB", dupa cum anunta atunci presedintele Klaus Iohannis.

"Documentul a fost retras de initiatior si va fi adaptat dorintei politice, urmand sa fie prezentat intr-o alta sedinta a CSAT", a mai spus Iohannis, la acel moment.