Premierul Mihai Tudose a facut declaratii dure miercuri la adresa parintilor care nu isi vaccineaza copiii: "Acel parinte care refuza vaccinarea si pune in pericol inconstient viata copilului, decide el asupra copilului, daca face sau nu poliomielita, face sau nu rujeola, moare sau nu, eu cred ca aici tot ce inseamna servicii sociale, protectia copilului... Alti parinti sunt decazuti din drepturi pentru fapte mult mai putin grave. Cand un parinte isi condamna copilul practic la moarte, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti", a spus Tudose, citat de News.ro.

Mihai TudoseFoto: Agerpres

Tudose i-a cerut ministrului Sanatatii, Florin Bodog sa gaseasca solutii pentru rezolvarea crizei vaccinarii in Romania. Bodog ar urma sa prezinte astazi solutiile.

Reamintim ca procentul de copii vaccinati in Romana a scazut vertiginos in ultimii ani, pe fondul incapacitatii autoritatilor de a asigura vaccinurile, dar si in urma campaniilor anti-vaccinare, duse mai ales pe internet. Romania se confrunta cu o epidemie de rujeola, in urma careia au murit 33 de persoane.