Ministrul Afacerilor de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, ca patrularile nu vor mai fi facute de un singur om, ci de patru, iar Capitala este una dintre zonele in care exista un deficit de politisti.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Patrularile nu vor mai fi facute de un singur om”, a anuntat Carmen Dan, care a subliniat ca in perioada urmatoare va avea in vedere acoperirea zonelor cu deficit.

“Este important sa identificam zonele in care nevoia prezentei politistilor este mai pregnanta, acolo unde se gaseste astfel de cazuri, in colaborare cu jandarmeria, vom avea patrule de cate patru lucratori”, a declarat Ministrul de Interne.

Potrivit acesteia, Capitala este una dintre zonele In care exista un deficit de politisti

“Sunt 1.700 de posturi lipsa”, a mai spus aceasta.

Politistul Sorin Vezeteu a fost injunghiat mortal joi seara, in timp ce era de serviciu in Postul de Politie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul, Ioan Besa, a fost arestat pentru 30 de zile.

Luni, sindicalistii din politie s-au intalnit cu premierul Mihai Tudose si cu Carmen Dan pentru a discuta despre drepturile si obligatiile politistilor in vederea luarii unor masuri care sa conduca la evitarea situatiilor de genul celei petrecuta la Suceava.