Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si efectueaza verificari prealabile in legatura cu afirmatiile fostei sefe a Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, care sustine ca procurorii DNA Ploiesti i-ar fi cerut sa faca denunturi impotriva lui Liviu Dragnea si Sebastian Ghita, relateaza Agerpres.

Ana Maria Patru, retinuta de DNAFoto: Hotnews

"La 12 iulie, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmatiilor doamnei Ana Maria Patru, publicate in mass-media, in care se relateaza aspecte ce tin de modalitatea de instrumentare a unui dosar aflat pe rolul DNA - Structura Teritoriala Ploiesti. Inspectorii judiciari desemnati in cauza urmeaza sa efectueze verificari prealabile pentru a se stabili daca exista indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de catre procurori de la DNA - ST Ploiesti", se arata intr-un raspuns al Inspectiei Judiciare la solicitarea Agerpres.

Fosta sefa a AEP, Ana Maria Patru, trimisa in judecata pentru ca ar fi luat mita pentru a atribui contracte preferential firmei SIVECO, afirma ca procurorii DNA i-ar fi cerut sa faca denunturi impotriva lui Liviu Dragnea si a lui Sebastian Ghita. Intr-un interviu pentru evz.ro, Patru mai spune si ca anchetatorii s-au interesat si de persoana fostului premier Victor Ponta, "dar si ei stiau ca nu sunt apropiata in vreun fel de fostul premier". "Avocatul mi-a cerut sa-i denunt pe Liviu Dragnea si Sebastian Ghita, pe acesta din urma vazandu-l doar de doua ori in viata mea", afirma Patru in interviul citat. "Prietena mea, denuntatoarea Socol, a fost invitata, pe perioada cat am fost arestata preventiv, de cateva ori la DNA Ploiesti pentru a se intalni si discuta cu mine. Eu eram scoasa din arest si dusa la aceste discutii, la care participau: avocatul pe care am fost determinata sa-l angajez, uneori, avocata ei si politistii DNA, intotdeauna, precum si procurorul care se ocupa de instrumentarea cazului, acesta supervizand discutiile", detaliaza Patru, citata deAdevarul.