Sapte dintre victimele furtunii care a afectat duminica seara judetul Bihor au ramas internate in doua spitale din Oradea, fiind in stare stabila, insa un barbat este cu prognostic rezervat in urma unui traumatism cranian sever, fiind operat si stabilizat pentru moment, potrivit news.ro.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Oradea, Daina Lucia, a declarat, luni,ca 12 persoane, intre care cinci copii, au fost aduse la Unitatea de Primire Urgente in urma furtunii puternice de duminica seara, intre care un barbat de 23 de ani in stare foarte grava. Acesta suferise un traumatism cranian sever si o contuzie pulmonara, fiind operat si stabilizat. In prezent, victima este sub terapie intensiva, dar medicii au prognostic rezervat.

Celelalte victime au suferit diverse traumatisme, contuzii si plagi care nu le-au pus in pericol viata.

Luni dimineata, dupa ce victimele au primit ingrijiri la SCJU si la Spitalul Municipal, au mai ramas internate sapte persoane, respectiv un copil la Spitalul Municipal si sase adulti la SCJU.

La Sectia Chirurgie a SCJU Oradea sunt trei internati, un barbat si doua femei in stare stabila, la ATI este barbatul de 23 de ani operat, iar pe alte sectii sunt doua tinere de 22 si 23 de ani cu plagi si traumatisme. Una dintre acestea va fi externata marti, iar ceilalti pacienti vor mai sta internati cateva zile, cu exceptia tanarului in stare grava, a carui evolutie nu poate fi prevazuta in acest moment.

O persoana a murit, iar alte 16 au fost ranite in urma furtunii puternice care a avut loc duminica seara in campingul din localitatea bihoreana Bulz. Trei dintre cele 16 persoane ranite erau in stare grava.

In timpul furtunii, mai multi copaci au fost smulsi de vantul puternic si s-au prabusit peste corturile si masinile oamenilor aflati intr-un camping. De asemenea, oamenii au fost raniti de grindina care a cazut. Un copac a cazut peste un autoturism si a ucis una dintre persoanele care se adapostisera in el in incercarea de a scapa de grindina.

In camping erau cazate peste 100 de persoane. In urma incidentelor, autoritatile au activat planul rosu de interventie.

Judetul Bihor a fost, duminica, sub cod galben de furtuna.