Guvernul acorda elevilor care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat cate 3.000 de lei, iar absolventilor de gimnaziu care, de asemenea, au luat nota maxima la evaluarea nationala cate 1.000 de lei, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern, pus in dezbatere public. Aceleasi sume au fost acordate de catre Guvern si anul trecut, informeaza News.ro.

Bacalaureat (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Se aproba acordarea de stimulente financiare in valoare de 1.000 de lei fiecarui absolvent al clasei a VIII-a care a obtinut media 10 la evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a - 2017. Se aproba acordarea de stimulente financiare in valoare de 3.000 de lei fiecarui absolvent de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017", potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern pus in dezbatere publica.

Stimulentele financiare pentru elevi vor fi acordate din bugetul Ministerului Educatiei.

"Tinand cont ca este vorba de tineri absolventi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la invatatura, care au toate sansele sa continue sa obtina performante in invatamantul liceal, respectiv in invatamantul universitar, apreciem ca li se poate oferi un stimulent financiar care sa fie util in dezvoltarea lor ulterioara, in domeniul profesional si personal", se precizeaza in proiectul de act normativ.

In acest an 137 de elevi au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, iar 497 absolventi de clasa a VIII-a au obtinut media 10 la evaluarea nationala.