Sambata, in timpul discursului premierului maghiar, Viktor Orban, la Universitatea de Vara si Tabara Studenteasca din Tusnad, o femeie a protestat si a incercat sa fluiere, informeazaRador.

Protestatara a fost agresata de cativa barbati cu palarii verzi si a fost evacuata din apropierea tribunei, potrivit sursei citate.

Ulterior o femeie care s-a declarat sotia ziaristului Bayer Zsolt (un influent formator de opinie si membru fondator al partidului de guvernamant din Ungraria, Fidesz) a sustinut ca ea a eliminat-o pe protestatara.

Redactora de la Radio Romania Targu Mures, Paraszka Boroka, a incercat sa obtina informatii, dar ea a fost agresata verbal de catre Bayer Zsolt, mai transmite Rador.

UPDATE 21.00 - Jandarmeria Harghita: Femeia agresata in timpul discursului premierului Ungariei poate depune plangere la Politie

Jandarmeria nu a fost solicitata sa intervina la incidentul petrecut sambata la Baile Tusnad, cand o femeie, care a protestat in timpul discursului premierului ungar Viktor Orban a fost agresata de cateva persoane, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu.

Acesta a precizat ca incidentul a fost "gestionat" de firma de paza angajata de organizatori, iar femeia in cauza poate depune plangere la Politie impotriva celor care au lezat-o.

"Legea 60/1990 zice clar ca organizatorii sunt obligati sa asigure un dispozitiv propriu de ordine, ceea ce au facut, si, in acelasi timp, sa delimiteze spatiul de desfasurare a adunarii publice, ceea ce iarasi au facut. Noi nu am fost solicitati sa intervenim, daca am fi fost solicitati, in mod cert am fi intervenit (...) Conform legii, noi asiguram perimetrul in zona unde se desfasoara adunarea publica, nu in interior. In interior asigura dispozitivul propriu de ordine al organizatorilor, iar ei au angajat o firma de paza. Intr-adevar, a fost o doamna care a fost scoasa afara de un angajat al firmei de paza (...) Doamna are dreptul, normal daca se considera lezata, sa depuna plangere la Politie, fara cea mai mica problema", a declarat Gheorghe Suciu.